Drogba v lete opustí Stamford Bridge, v júni mu skončí zmluva s Chelsea

22.05.2012 Celý región

Londýn 22. mája (TASR) - Skúsený africký futbalový kanonier Didier Drogba v lete opustí anglický klub FC Chelsea. Legionárovi Pobrežia Slonoviny skončí v júni s úradujúcim víťazom Ligy majstrov 2012/2012 zmluva po ôsmich rokoch. Drogba dostal údajne lukratívnu ponuku z čínskeho klubu Šen-chua Šanghaj, kde pôsobí aj jeho bývalý spoluhráč Nicolas Anelka.

Tridsaťštyriročný Drogba prestúpil do Chelsea z Olympique Marseille v roku 2004, pričom v drese "blues" dal 157 gólov v 341 súťažných dueloch. V historických klubových tabuľkách figuruje na štvrtom mieste, pričom jeho 34 v európskych pohárových súťažiach je klubovým maximom.

Fyzicky disponovaný útočník len v sobotu rozhodol o triumfe FC Chelsea vo finále Ligy majstrov nad domácim Bayernom Mníchov, keď premenil rozhodujúci pokutový kop v jedenástkovom rozstrele. Počas svojho pôsobenia v londýnskom klube sa stal Drogba trikrát anglickým majstrom, štyrikrát triumfoval v Anglickom pohári, dvakrát v Ligovom pohári (Carling Cupe) a Lige majstrov.

"Je to pre mňa veľmi ťažké rozhodnutie, ale chcem sa zbaviť všetkých špekulácii. Chcem oznámiť, že odchádzam z Chelsea," uviedol Drogba vo svojom oficiálnom vyhlásení. "Som veľmi pyšný na to, čo som dokázal v Chelsea. Teraz je správny čas prijať novú výzvu. Ako tím sme toho dosť dokázali a vyhrali sme všetky možné trofeje. Sobota bola špeciálnym dňom pre každého z nás v klube a pre všetkých našich priaznivcov. Mám radosť, že som patril do kolektívu, ktorý priniesol do klubu toľko trofejí. Cítil som sa v Chelsea doma celých osem rokov."

Na Drogbom odvedené služby má len slová chvály aj výkonný šéf FC Chelsea Ron Gourlay. "Didier je nepochybne už teraz legendou Chelsea a určite môže odísť so zdvihnutou hlavou po sobotňajšej noci za novou výzvou. Vedeli sme už dlhší čas, že k tomu zrejme dôjde, ale Didier a vedenie klubu urobili konečné rozhodnutie v posledných dňoch.

Informovala agentúra AP, Reuters a dpa
 

Vyberte región